Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Ξ•Ο€Ξ―ΟƒΞΊΞ΅ΟˆΞ· Ρργασίας στο ΟƒΟ„Ξ±ΞΈΞΌΟŒ μΡτΡπιβίβασης των Ξ»Ξ΅Ο‰Ο†ΞΏΟΞ΅ΞΉΞ±ΞΊΟŽΞ½ γραμμών στο ΟƒΟ„Ξ±ΞΈΞΌΟŒ του ΞœΞ΅Ο„ΟΟŒ, "ΝομισματοκοπΡίο"

 
Επίσκεψη εργασίας στο σταθμό μετεπιβίβασης των Λεωφορειακών γραμμών στο σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα (Δευτέρα 1 -2-2010), πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.
Ο κ. Σηφουνάκης συνομίλησε με τους εργαζομένους στο σταθμό του Μετρό, αλλά και τους εργαζόμενους στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ καθώς και με πολίτες που κινούνταν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ επισκέφτηκε και όλους τους χώρους του σταθμού.
Σε δήλωση του στο χώρο του σταθμού, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων , Νίκος Σηφουνάκης , επισήμανε :
«Είναι μια σημαντική ημέρα για την αποκέντρωση της κίνησης, μέσω των λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας.
Με τη δημιουργία αυτού του σταθμού, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετεπιβιβάζονται στο Μετρό και έτσι να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα, ταχύτερα και με παροχή υπηρεσιών σαφέστατα βέλτιστη.
Από την άλλη πλευρά καταργούνται λεωφορειακές γραμμές οι οποίες κατέληγαν στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας.
Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το εισιτήριο της μιάμιση ώρας, άρα δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Το ουσιαστικό, «εν κατακλείδι» είναι ότι αυτός εδώ ο σταθμός, είναι – θα μπορούσε να πεις κανείς- το παράδειγμα, για να μπορέσουμε να έχουμε ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών, χρησιμοποιώντας το Μετρό, οι σταθμοί του οποίου θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μετεπιβιβάζονται με ασφάλεια και από την άλλη πλευρά να αποσυμφορίσουμε το κέντρο από το συνωστισμό που υπάρχει με τα λεωφορεία που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις για τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύουν και την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Βελτιώνεται λοιπόν η μετακίνηση των πολιτών αλλά ταυτόχρονα βελτιώνεται και η ποιότητα ζωής στο κέντρο της Αθήνας».