Ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ με το Δήμαρχο Αθηναίων

 

 Συνντηση εργασας για δρσεις που αφορον στην Αθνα εχαν, την Παρασκευ 14 Οκτωβρου, ο Υπουργς Περιβλλοντος, Ενργειας και Κλιματικς Αλλαγς, Γιργος Παπακωνσταντνου, κι ο Αναπληρωτς Υπουργς, Νκος Σηφουνκης, με τον Δμαρχο Αθηναων, Γιργο Καμνη.
Στη σσκεψη συζητθηκαν οι νομοθετικς πρωτοβουλες του ΥΠΕΚΑ για την αποκατσταση, την πολεοδομικ και κτηριακ ανπλαση των περιοχν «Γερνι» και «Κεραμεικς-Μεταξουργεο», που κατατθηκαν πρσφατα στο σχδιο νμου «Nος τρπος κδοσης αδειν δμησης και ελγχου κατασκευν», που συζητεται στη Βουλ. Στχος απ την εφαρμογ αυτς της πρωτοβουλας εναι η αναβθμιση του ιστορικο κντρου της Αθνας μσα απ να πλγμα παρεμβσεων που αφορον στη λειτουργικ, περιβαλλοντικ, οικονομικ και αισθητικ αναζωογνησ του, καθς θεσμοθετονται φορολογικ και οικονομικ κνητρα, για να υπρξει μεγαλτερη κινητοποηση ιδιωτικν πρων, που θα συμβλουν αποφασιστικ στην ενσχυση και βελτωση των χαρακτηριστικν της περιοχς, στε να γνει και πλι το κντρο της Αθνας σημεο αναφορς, να κατοικηθε και να αποκτσει ζω.
Οι πολιτικς αυτς, συνδυαζμενες με επιπλον παρεμβσεις για την ενσχυση της ασφλειας και πολιτικς πρνοιας, θα ανατρψουν την σημεριν κατσταση της Αθνας.

Στο πλασιο αυτ αποφασστηκαν στε να προχωρσουν οι δρσεις:
- η ναρξη της εκτλεσης ργων πλατειν και αναπλσεων (Αγ. Παντελεμονα, Αττικς, οδ. Αγορακρτου),
- η μελτη και υλοποηση της πλατεας Θετρου,
- η μετατροπ ξενοδοχεου σε φοιτητικς- νεανικς κατοικες στην περιοχ της Ομνοιας,
- η πορεα της δρσης για ζωγραφικ τυφλν ψεων κτηρων,
- η υλοποηση του πρτου ργου «Αθνα x 4»,
- η εναλλακτικ παρμβαση στο Λφο Στρφη,
- η ανπλαση της Βασ. λγας,
- η ναρξη κατασκευς ποδηλατδρομου απ την Κορεατικ Αγορ μχρι τον Φαληρικ ρμο.
Επσης, το ΥΠΕΚΑ θα στηρξει την υλοποηση μικρν ργων του Δμου Αθηναων για πολλαπλς παρεμβσεις σε περιοχς της πλης.