Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, Νίκου Σηφουνάκη για το επεισόδιο που έλαβε χώρα στη Λήμνο κατά την 99η επέτειο της απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού

 

Η χρα μας διρχεται δσκολες μρες. Επ δυο χρνια η εκλεγμνη κυβρνηση προσπαθε ν’ αποτρψει την ολοκληρωτικ κατρρευση. Οι μρες και οι στιγμς γνονται κρισιμτερες απ την πολιτικ σγχυση που ουσιαστικ και επικοινωνιακ βινει ο λληνας πολτης. χει φθσει σε σημεο, που ο αριστερς λγος να ταυτζεται με τον δεξι και αντστροφα και οι εκφραστς του συναγωνζονται σε ανευθυντητα - ξαν στο νομα των μικροκομματικν υπολογισμν τους - πως και πριν εκοσι δο χρνια. Αυτ η δεξι και αυτ η αριστερ εναι μρος του πολιτικο συστματος το οποο η αριστερ λοιδορε και η δεξι το ψγει επειδ δεν ελφθησαν, ως πρεπε στο παρελθν, αντιδημοφιλες αποφσεις που θα σωζαν τη χρα.
Σμερα που η κυβρνηση αναλαμβνει αυτ την ευθνη, πρττουν το διο, και κυρως η δεξι – κρια υπεθυνη της κρσης - που δραπτευσε απ την κυβρνηση το φθινπωρο του 2009, και δο χρνια μετ προτενει συνταγ που δεν αποδχονται οτε οι ομοδετες της Ευρπης.
Στην κατεθυνση της ανευθυντητας κινεται και η συμπεριφορ των γνωστν ακροδεξιν κκλων της ιεραρχας της εκκλησας, η οποα αντ να προστρξει και να συνεισφρει πατριδο- δημοκοπε για να αποφγει τις πρπουσες αποφσεις και να συνδρμει το θνος. τσι οδγησαν την ιεραρχα της εκκλησας στην τελευταα απφαση, δεγμα απτ μικροκομματισμο και πολιτικαντισμο.
Ο προκαθμενος της Εκκλησας της Ελλδας, νθρωπος με ιστορα και αποδεδειγμνη αξα και σεμντητα, ο οποος βωσε την απαξα απ την προγενστερη λαλαπα, που δυνστευσε την εκκλησα, εμαι ββαιος τι θα αντισταθε στο κλμα του διχασμο που οργαννουν ξαν, πως πριν λγα χρνια, οι ρεβανσιστς.
Απδειξη των σων καταγγλλω εναι και το ακλουθο περιστατικ:
Προχθς, 99η επτειο απελευθρωσης της ακριτικς νσου Λμνου, μετ το πρας της δοξολογας στην Μητρπολη του νησιο, κποιος ιερας ονματι Νικλαος Καλογιννης, ενπιον πολιτν, βουλευτν, τοπικν αρχν και πιστν, καλοσε με πρινο λγο το λα να εξεγερθε:
• Ενντια στο καθεστς της «υποτλειας»
• Ενντια στην Ευρπη που «ρουφ» το αμα του ελληνικο ορθδοξου λαο και απεργζεται δειν και αιχμαλωσα του φρονματος του, πως πραξε το 1453 που μας παρδωσαν στους Τορκους!!!
• Ενντια στην ντπια «κατοχικ» κυβρνηση και την ξνη τροκαν πολιτικ εξουσα σηκνοντας δυνατ το χρι εναντον τους, να εκδιωχθον με κθε τρπο.
Πληροφορθηκα τι ο συγκεκριμνος ιερας εναι διπλοθεστης και λαμβνει δυο μισθος απ το κρτος το οποο κατ τα λλα καταγγλλει! Εκενον του ιερα - χωρς μως να χει ενορα για να προσφρει τις υποτιθμενες υπηρεσες του- και εκενον του καθηγητ, σε Γυμνσιο του νησιο.
Γιατ μως να υστερσει σε πολιτικαντισμ και ποπουλισμ νας παπς που διπλομισθοδοτεται, ταν διφοροι αρχιερες και μλιστα οι φερλπιδες καταλλλως προπαγανδιζμενοι - πως ο Μητροπολτης Μεσογαας και Λαυρεωτικς κ. Νικλαος- που στο νομα της ακροδεξις ιδεολογας του αεμνηστου προκαθμενου επιδικει - να καρπωθε κι αυτς ο ρημος, ως δελφνος της ιεραρχας της εκκλησας μρος της κληρονομις του?.
Αγνοον οι μοιροι, την ιστορα που διδσκει τι σοι ζλεψαν την πρακτικ του Θεκλητου Μηνπουλου δεν χουν καμα τχη. Θα εναι απλς καρικατορες του φαιδρο προκαθμενου που ηγετο του λιθοβολισμο του ομοιματος του Ελευθερου Βενιζλου στα χρνια του διχασμο.
Ο εκσυγχρονισμς του κρτους σαφς συμπεριλαμβνει την απελευθρωση κλειστν επαγγελμτων αλλ δεν μπορε ν’ αφσει εκτς προνμια Αρχιερατικ και ο λογαριασμς να στλνεται στο κρτος για χριστιανικος παχυλος μισθος, λιμουζνες και οδηγος, γραμματες και υποκμους εφ’ ρου ζως στην υπηρεσα τους. Επειδ αμφιβλω αν το παρδειγμα της λιτς χριστιανικς ζως μπορον να το δσουν πλον απ μνοι τους, θα πρπει να αντιμετωπισθε το μγα θμα της μισθοδοσας λων των λειτουργν της εκκλησας. Θα πρπει να υπρξει χρονοδιγραμμα που το κρτος θα εγγυηθε την ευθνη μισθοδοσας σων υπηρετον και μνο, και εφσον δεν εναι αργσχολοι, πως ο πολιτευμενος «ιερας» της Λμνου. Απ κει και πρα θα εναι ευθνη της εκκλησας πως συμβανει σ λο τον πλαντη. Να υπρξει ιστιμη φορολογα στα εισοδματ τους που σμερα διαφεγουν. Ο παραλογισμς, η υπηρτηση της πστης και της λατρεας, να εναι κρατικ και να μισθοδοτεται δεν απαντται πουθεν στον κσμο σε οποιοδποτε θρησκευτικ δγμα.
Ενημρωσα τα Υπουργεα Παιδεας και Οικονομικν, προκειμνου να ελγξουν τα σχετικ με τον κριο ιερα.