Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
ΔΡλτίο ΀ύπου σχΡτικά ΞΌΞ΅ την Ξ΅Ο€Ξ―ΟƒΞΊΞ΅ΟˆΞ· του Νίκου Σηφουνάκη στα κΡντρικά γραφΡία της ΞšΟ„Ξ·ΞΌΞ±Ο„ΞΏΞ»ΟŒΞ³ΞΉΞΏ Ξ‘.Ξ•.

 

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Κτηματολόγιο ΑΕ πραγματοποίησε σήμερα (Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011) ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η εταιρεία.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Καθ. Απόστολος Αρβανίτης, παρουσίασε στον κ. Σηφουνάκη τα στελέχη και την οργάνωση της εταιρείας, την πρόοδο του έργου και τον προγραμματισμό των επόμενων φάσεων του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου έως την ολοκλήρωσή του.
Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ συνομίλησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας τόσο για θέματα σύνταξης όσο και για θέματα λειτουργίας του Κτηματολογίου.
Ο κ. Σηφουνάκης καταρχήν υπογράμμισε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιτάχυνση και ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου και προανήγγειλε προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα βελτιώνουν τις διαδικασίες σύνταξης και λειτουργίας του Κτηματολογίου, στη βάση των προτάσεων που του έχουν αξιολογηθεί όπως :
- η επίλυση ειδικότερων προβλημάτων που αφορούν στις διαδικασίες του Ν2664/1998 για την διόρθωση των αρχικών εγγράφων
- εισαγωγή ειδικής διαδικασίας για την διόρθωση κτηματολογικών διαγραμμάτων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα
- ρύθμιση θεμάτων που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων. 
Επίσης, τόνισε τη βούλησή του να στηρίξει την εταιρεία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για την ταχύτερη υλοποίηση των νέων Προγραμμάτων Κτηματογράφησης και την χρηματοδότηση νέων έργων υποδομών μέσω ΕΣΠΑ καθώς και για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Από την πλευρά της Κτηματολόγιο ΑΕ, ο Πρόεδρος της εταιρείας διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι η εταιρεία προχωρά αταλάντευτα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη και την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια στις συναλλαγές.