Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
...

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα καλησπερίζω το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Κώστα Γκιουλέκα, καλησπερίζω το Βουλευτή και πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ τον κ. Νίκο Σηφουνάκη που είναι και ο αρμόδιος του κόμματος για το μεγάλο θέμα των ημερών, το θέμα του ΟΤΕ. Από τον κ. Σηφουνάκη θα ξεκινήσω και θα ζητήσω κ. Σηφουνάκη το σχόλιό σας για τον τρόπο με τον οποίον εξελίσσεται αυτή η υπόθεση.
  Ο Υπουργός Μεταφορών χθες μας είπε ότι "κακώς ανησυχούμε για τα τιμολόγια, θα τα ορίζει η αρμόδια Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, κακώς ανησυχούμε για την ασφάλεια, προβλέπονται τα πάντα στη σχετική σύμβαση, κι ότι εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται περί πώλησης αλλά περί συμμαχίας, διότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει βέτο στα κρίσιμα ζητήματα". Τι λέτε;
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Νομίζω κ. Χατζηνικολάου ότι όλο αυτό το διάστημα από τότε που ανακοινώθηκε  ότι ξεκινάει η διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ ζούμε στιγμές παραλόγου με την έννοια ότι ακόμα και σήμερα παρότι χθες ζητήσαμε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθούμε τον κ. Αλογοσκούφη και να έχουμε ένα αντίγραφο της σύμβασης εμείς συζητάμε γνωρίζοντας ορισμένα μόνο σημεία που οι ίδιοι Υπουργοί έδωσαν πριν περίπου από τέσσερις πέντε μέρες σε μία συνέντευξη και που είναι συγκεκριμένα τα σημεία και επί αυτών, δηλαδή της ασφάλειας ή όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική δεν αναφέρεται τίποτα.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οι εργασιακές σχέσεις επίσης είναι ένα κρίσιμο θέμα.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Ακριβώς, και εκεί δεν αναφέρεται τίποτα, υπάρχουν απλώς κάποιες δηλώσεις των Υπουργών.
  Πραγματικά για πρώτη φορά μία υπεύθυνη κυβέρνηση, ξεκίνησε τη διαδικασία της πώλησης ενός από τους μεγαλύτερους κερδοφόρους οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου, έναν όπως ξέρετε από τους μεγαλύτερους στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, χωρίς ο ελληνικός λαός να γνωρίζει γιατί πωλείται αυτός ο οργανισμός.
Στα πέντε χρόνια που είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ο ελληνικός λαός δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι θα έκανε πράξη αυτό που είχε στο πρόγραμμά της, θα εξυγίανε δηλαδή την οικονομία, δηλαδή από προβληματικούς οργανισμούς, από οργανισμούς με μεγάλα ελλείμματα, εγώ δεν ξέρω κανέναν, εσείς αν ξέρετε μπορείτε να μας τον πείτε, αλλά πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον ελληνικό λαό γιατί προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση όπως και το 1990-1993 και το 2004-2008 να πουλήσει ότι πιο δημιουργικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, στο ελληνικό κράτος.
Για να δούμε το παράλογο του πράγματος, αυτή η κυβέρνηση το 2004 αφού κατήργησε τους δύο νόμους που προστάτευαν τη διοίκηση  του ελληνικού κράτους στον ΟΤΕ, αφού αν σκεφτείτε αγόρασαν το Γερμανό με ένα πακτωλό χρήματος, δηλαδή κρατικοποίησαν ιδιωτική εταιρεία, στη συνέχεια την ανεξάρτητη COSMOTE την κερδοφόρα την οποία την έβαλαν στη γωνία το 1990-1993 και μπήκε στην κούρσα τέσσερα χρόνια μετά όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κι είναι ο πρώτος  μεγαλύτερος οργανισμός στην κινητή τηλεφωνία, ήρθαν το 1995 και ουσιαστικά την COSMOTE την ενέταξαν μέσα στον ΟΤΕ και ο κ. Βουρλούμης είπε τότε "για να γίνει ο ΟΤΕ μια μεγάλη δύναμη".
Αυτό λοιπόν το δημιούργημα όλο..
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Το 2005 όχι το 1995. Μη λέτε 1995 γιατί ήταν ΠΑΣΟΚ τότε.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα, με συγχωρείτε το 2005. Αυτόν λοιπόν τον μεγάλο οργανισμό, του οποίου αποτιμάται η περιουσία του στα 20 δις, από χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνάει τα 11 δις, με κέρδη το 2007 662 εκατομμύρια, αν προσθέσετε δε σε αυτά την αποπληρωμή του Γερμανού το βάρος αυτό και την εθελούσια έξοδο θα ήταν πάνω από δις τα κέρδη. Και πωλείται αυτός για 442 εκατομμύρια, δηλαδή όσα τα κέρδη του ΟΤΕ σε ένα οκτάμηνο. Ποιος μπορεί λοιπόν να πει στον ελληνικό λαό γιατί αυτή η κυβέρνηση πουλάει το φιλέτο, όπως φιλέτα πούλησε και το 1990-1993.
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Λοιπόν θέλω να πω κάτι, γιατί πουλήθηκε ο ΟΤΕ.
  Παρακολουθώντας την ιστορία από το 1989 εγώ πριν από την εθνική κυβέρνηση με τις πρώτες συμβάσεις για τα ψηφιακά, θέλω να σας πω ότι όλοι οι Διευθυντές του ΟΤΕ προήρχοντο από μία συγκεκριμένη εταιρεία, ή οι Διευθυντές του ΟΤΕ πήγαιναν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ, έχω τη λίστα των ονομάτων, τους συναντούσα στην εταιρεία και μετά τους έβλεπα στον ΟΤΕ που τους τοποθετούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και το αντίθετο γινόταν όταν φεύγανε συνταξιούχοι από κει και πηγαίνανε από δω.
Από κει και πέρα, επειδή η SIEMENS και η υπόθεση της SIEMENS αλλά και όλες οι συμφωνίες...
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό κ. Τράγκα άλλαξε τα τελευταία τέσσερα χρόνια;
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Και ο κ. Βουρλούμης έχει περάσει από την εταιρεία στη μετοχοποίηση.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας παρακαλώ να δώσουμε εικόνα συνολικά. Άλλαξε αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια;
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για να τα βάζουμε τα πράγματα απολογιστικά το 66% των μετοχών είχε πουληθεί στην αγορά.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Όχι, αυτό που λέτε δεν είναι έτσι.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, εγώ ρωτώ γι αυτό που είπατε πριν.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Κύριε Τράγκα και κ. Χατζηνικολάου με συγχωρείτε, εδώ υπάρχει μια παρανόηση, αυτό το σλόγκαν το πέταξε κατ΄ αρχήν ο κ. Μητσοτάκης, που ξέρει να παραπλανεί την κοινή γνώμη, και στη συνέχεια βεβαίως ο κ. Καραμανλής ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.
Ακούστε, στον ΟΤΕ το Ελληνικό Κράτος έκανε ότι έκανε η Γαλλία στη France Telecom, ότι έκανε η Ιταλία στην Italia Telecom, στο Χρηματιστήριο μαζεύτηκαν χρήματα κι έτσι αγόρασε ότι αγόρασε ο ΟΤΕ σε όλη την Ευρώπη. Κράτησε όμως το 33%. Η Deutsche Telekom που αγοράζει τον ΟΤΕ δεν έχει παραπάνω  το Γερμανικό Κράτος στο σύνολό του, επί της D.T.
Ακούστε όμως, δεν ήταν 37% το ποσοστό που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία του δημοσίου στον ΟΤΕ το 2004, το 2005 το ποσοστό ήταν 47% γιατί υπήρξε αύξηση και στη συνέχεια το 2006 και 2007 πούλησαν το 20%. Είχε λοιπόν 47% το 2005 το δημόσιο και προσέξτε τα στοιχεία. Είχε όμως τη διοίκηση, κάναμε δηλαδή ότι κάνουν οι Γερμανοί, ότι κάνουν οι Ιταλοί, ότι κάνουν οι Γάλλοι.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μία φράση κ. Τράγκα για να πάω στον κ. Γκιουλέκα.
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Εγώ έχω να πω το εξής, ότι αυτός ο οργανισμός ο κερδοφόρος υπήρξε κατά τη γνώμη μου και κατά τη γνώμη των ελληνικών εφημερίδων σε τακτικά διαστήματα το μεγαλύτερο κέντρο λοβιτούρας που υπήρξε στην Ελλάδα. Και δεν το λέω εγώ σήμερα εδώ αυθαίρετα στο παράθυρο, το έχει πει η «Ελευθεροτυπία», η «Καθημερινή», το συγκρότημα «Λαμπράκη», το «Έθνος» που και που, δεν υπήρξε ελληνική εφημερίδα που κατά καιρούς να μην πει ότι αυτό είναι "άντρο λοβιτούρας".
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Κύριε Τράγκα να σας κάνω μια διευκρίνηση αν έχετε την καλοσύνη; Μια προσθήκη, αν πράγματι είναι έτσι  κι εγώ δε θα διαφωνήσω, όταν όμως θα είναι αφεντικό η Deutsche Telekom τότε δε θα μπορείτε ούτε να ελέγχετε. Τώρα μπορείτε ως Δημοσιογράφος να ελέγχετε και να απαιτείτε από την ελληνική κυβέρνηση. Η SIEMENS από που είναι κ. Τράγκα;
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Από τη Γερμανία.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ.
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Ποιος την είχε μαζί του εδώ στην Ελλάδα;
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Γκιουλέκα.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κύριε Χατζηνικολάου εγώ καταλαβαίνω ότι είναι εμμονή της Αριστεράς σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης του τόπου "όλα στο κράτος, όλα κρατικά".
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο κ. Σηφουνάκης εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, όχι την Αριστερά.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Λάθος κάνετε.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Αυτό ήθελα να πω όμως, δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνει το ΠΑΣΟΚ. Κατ΄ αρχήν οι νόμοι της αγοράς είναι γνωστοί, ο κ. Σηφουνάκης λέει τώρα ότι "εμείς παραδώσαμε το 47%. Πολύ γρήγορα εγώ να δεχθώ αυτό που λέει ο κ. Σηφουνάκης που δεν είναι έτσι.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Και τη διοίκηση ελληνική σας παραδώσαμε όπως ίσχυε στη Γαλλία και στη Γερμανία, ότι έκαναν τα κράτη αυτά στους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς τους.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Αν θέλετε ακούστε και την αντίθετη άποψη σας παρακαλώ.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Όχι, θα μας απαντήσετε γιατί πουλάτε τα φιλέτα.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Μισό λεπτό κ. Σηφουνάκη, μιλήσατε για τη διοίκηση, σας άκουσα, μου έδωσε το λόγο ο κ. Χατζηνικολάου, θα ακούσετε κι εσείς εμένα.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Ευχαρίστως.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Λέω λοιπόν ότι θα μπορούσε με μια επιθετική εξαγορά ο οποιοσδήποτε να εξαγοράσει το 53% κατά τον κ. Σηφουνάκη του ΟΤΕ.
  Αλλά ρωτώ, πέρα από τον ΟΤΕ που για μας είναι ξεκάθαρο το τι έγινε γιατί το 2002 πουλήθηκε το 66% του ΟΤΕ. Γιατί πουλήθηκε το 64% των ελληνικών πετρελαίων κ. Σηφουνάκη επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ; Γιατί πουλήθηκε το 49% του ΟΤΕ; Γιατί πουλήθηκε το 48,5% της ΔΕΗ; Γιατί πουλήθηκε το 29% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης; Γιατί πουλήθηκε το 26% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς;
Και κάτι άλλο, κ. Χατζηνικολάου επειδή ξέρετε όλοι μας πρέπει να έχουμε και μια συνέχεια και μια ακολουθία σε αυτά που λέμε, ο κ. Σηφουνάκης εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση, εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ..
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Όλοι πουλάνε.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εγώ θέλω να πω λίγο το εξής: Διαβάζω τι ακριβώς ισχυρίζεται σήμερα ο κ. Σηφουνάκης που ακούσαμε, διαβάζω λοιπόν τι ακριβώς ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να γίνει μετά το 2004, όταν θα αναλάμβανε την εξουσία και είναι από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ 2004-2008, το έχω εδώ, που λέει μέσα το πρόγραμμά μας το σχέδιο για τη χώρα: «Η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος με διεθνή τηλεπικοινωνιακό φορέα. Λένε επίσης επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και στρατηγικών συμμαχιών».
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Όλοι πουλάνε.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Και ο κ. Σημίτης, ο Πρωθυπουργός της χώρας, δήλωνε το 2000, αυτό είναι από απόκομμα από το αρχείο μου: «Από την 1η Ιανουαρίου απελευθερώνουμε πλήρως την αγορά τηλεπικοινωνιών η οποία κινείται με γρήγορους ρυθμούς παγκοσμίως, έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες για τις άδειες ασύρματης τηλεφωνίας και τις άδειες κινητής τηλεφωνίας». Και συμπληρώνει ο κ. Σημίτης: «Γενικά η απελευθέρωση των αγορών ωφελεί τους καταναλωτές, γιατί συμπιέζει τις τιμές με τον ανταγωνισμό».
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Ναι, Σημίτης ήταν αυτός.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Λέω λοιπόν ο κ. Σημίτης λέει αυτά και το ΠΑΣΟΚ το 2004 στο κυβερνητικό του πρόγραμμα για το 2004-2008 λέει αυτά. Έρχεται σήμερα ο κ. Σηφουνάκης στην προκειμένη συζήτηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ γενικότερα στη Βουλή και οπουδήποτε στο δημόσιο διάλογο και αντιστρέφει τις θέσεις του. Και επιτέλους, ας αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ τι πιστεύει, διότι εμείς ξεκάθαρα και στο πρόγραμμά μας αναφέραμε αυτά τα πράγματα και αυτό προχωρούμε κ. Χατζηνικολάου και γιατί πιστεύουμε...
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Στενοχωριέται γιατί πουλάτε εσείς κι όχι αυτό τώρα.
(Διαλογικές συζητήσεις)
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η κα Μακρή και μετά ο κ. Σηφουνάκης θα πάρει το λόγο.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί όπως βλέπετε ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για το κυβερνητικό σας πρόγραμμα ο κ. Σουφλιάς, για να το πω με επιείκεια, κρατάει τουλάχιστον διακριτή θέση και αποστάσεις και λέει ότι "θα το ψηφίσει μόνο και μόνο"...
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εγώ μιλούσα για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ βεβαίως κα Μακρή.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Ναι, σε αυτό θα σας απαντήσει ο κ. Σηφουνάκης. Επειδή αναφέρατε το πρόγραμμά σας, λέει ότι "θα το ψηφίσει μόνο και μόνο γιατί είναι μέλος της κυβέρνησης" και ξέρουμε πόσο οριακή είναι η πλειοψηφία σας. Άρα, αν δεν μπορείτε να πείσετε γι αυτό που κάνετε τα ίδια τα στελέχη σας, πως θα πείσετε ακριβώς την κοινωνία;
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κυρία Μακρή ο κ. Σουφλιάς έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα ότι μιλάει για την ίδια πολιτική, είπε απλώς ότι υπάρχει μία διαφορετική άποψη σε μένα όσον αφορά στο management.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Δεν είναι μικρό πράγμα, γιατί για το management μιλάμε τώρα. Μην το περνάτε ως λεπτομέρεια, δεν είναι ακριβώς λεπτομέρεια, είναι νομίζω στρατηγικής σημασίας το θέμα.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια, σας είπα ότι ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς έχει δώσει εξηγήσεις. Δεν έχω να πω κάτι άλλο εγώ.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Σηφουνάκη;
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Εγώ νομίζω ότι εσείς κ. Χατζηνικολάου στην αρχή του δελτίου αναφερθήκατε στο τι συνέβη σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή με τον κ. Σουφλιά.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κύριε Σηφουνάκη για το πρόγραμμά σας δεν απαντήσατε. Παράκληση, θέλω μια απάντηση.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Ορίστε;
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Για το πρόγραμμα λέω το οποίο λέγαμε προηγουμένως, το πρόγραμμά σας, δεν μου απαντήσατε και δε θέλω μια απάντηση τι πιστεύει το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Το 2004 σας είπα τι πίστευε, τα γράφατε εσείς, δικό σας πρόγραμμα ήταν.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Εσείς αυτή τη στιγμή βάζετε ένα θέμα κι εγώ σας έβαλα δέκα και δεν απαντάτε σε κανένα.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εγώ δε βάζω ένα θέμα, βάζω το κύριο θέμα. Διότι εμείς και στα προγράμματά μας τα ίδια λέγαμε, αυτά είπαμε στον ελληνικό λαό γι αυτά δεσμευθήκαμε κι αυτά πράττουμε. Εσείς τι λέγατε στον ελληνικό λαό, τι κάνατε και τι λέτε σήμερα;
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Παρακαλώ μην τα επαναλαμβάνετε, τα είπατε, τα έχουμε εμπεδώσει.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Πείτε μας όμως κι εσείς μια απάντηση.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Κύριε Χατζηνικολάου εγώ δεν μπορώ να κάνω διάλογο όπως καταλαβαίνετε με τον αγαπητό κατά τα άλλα συνάδελφο τον κ. Γκιουλέκα.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Όχι, δεν είναι προσωπική η διαφορά μας, αλίμονο.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Σαφώς. Θα ήθελα οπωσδήποτε να έχω τη δυνατότητα να εκφράσω τις θέσεις μου όπως νομίζω άφησα κι εγώ το συνάδελφο να το κάνει. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή προχθές δεν απαντούν γιατί πουλούν αυτόν τον οργανισμό. Τους λέμε κάνετε ότι έκανε η Γερμανία, είμαστε ανταγωνιστές, είμαστε σε επτά χώρες στα Βαλκάνια και μέχρι την Αρμενία και πήγαινα μαζί και έδινε προσφορά ο ΟΤΕ στη Deutsche Telekom και η Ιταλία και η Γαλλία και η Ισπανία.
  Γιατί αυτόν τον κερδοφόρο και όχι δεν σουλουπώνετε, δεν κάνετε το κράτος που τέλος πάντων το αναγεννάτε, το αναδημιουργείτε, καταργώντας κλείνοντας εκεί που πρέπει κι όχι εκεί που δεν πρέπει. Γιατί κρατάτε την εταιρεία την Πάνθεον και πληρώνετε εκατομμύρια κι έχετε προσλάβει κόσμο που θα αντικαταστήσει υποτίθεται την Ολυμπιακή;
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Αν θέλετε να μιλήσουμε για την Ολυμπιακή Αεροπορία και για το μοντέλο Ελευθέριος Βενιζέλος στο αεροδρόμιο να μιλήσουμε ευχαρίστως και για τη Speed Wind να μιλήσουμε.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Σας παρακαλώ μη με διακόπτετε. Άλλο ψέμα η ιστορία του αεροδρομίου, ουδεμία σχέση του ενός με το άλλο.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Επειδή πήγατε αλλού τώρα, επειδή εσείς εφαρμόσατε το ίδιο μοντέλο στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Κύριε Χατζηνικολάου εγώ δεν μπορώ να κάνω διάλογο. Αν έχετε την καλοσύνη τουλάχιστον όπως εγώ τον σεβάστηκα να με σεβαστεί. Ξέρω ότι πονάνε αυτά που λέμε.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, μα διάλογο πρέπει να κάνουμε, αλίμονο τι θα κάνουμε; Διάλογο θα κάνουμε.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Το διάλογο μεταξύ βουλευτών τον κάνουμε στη Βουλή. Όταν ερχόμαστε στα κανάλια και στα μέσα, στους δημοσιγράφους που είσαστε  κριτές αν θέλετε ή αναλυτές.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μια φράση ακόμη κ. Σηφουνάκη πριν κλείσουμε.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Περί στρατηγικής συμμαχίας. Στρατηγική συμμαχία κάνεις με κάποιον, θα μπορούσε να κάνει ο ΟΤΕ με τη Deutsche Telekom ανταλλάσσοντας μετοχές. Αυτή είναι η στρατηγική συμμαχία. Η Tele France ξέρετε τι στρατηγική συμμαχία έκανε; Έκανε στρατηγική συμμαχία..
Κ. ΜΑΚΡΗ: Επειδή είναι σοβαρό αυτό που λέει ο κ. Γκιουλέκας, εσείς αυτό εννοούσατε όταν μιλούσατε για στρατηγική συμμαχία στο πρόγραμμά σας; Διότι όπως το διαβάζει ο κ. Γκιουλέκας κι εσείς για στρατηγική συμμαχία μιλούσατε και η κυβέρνηση το ίδιο. Το εννοούσατε διαφορετικά.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Όχι, στρατηγική συμμαχία με την οποίαν δε χάνεις ποτέ, δεν δίνεις  τη διεύθυνση και το management.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Είναι εφικτό αυτό, είναι ρεαλιστικό;
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Βεβαίως είναι ρεαλιστικό.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Να έρθει κάποιος, δηλαδή να βάλει τα λεφτά του χωρίς να ζητήσει το απόλυτο δικαίωμα του management;
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Βεβαίως είναι εφικτό. Δέστε οι Γάλλοι τι έκαναν όταν έκαναν επιθετική πολιτική από κοινού η Ιταλία και η Ισπανία στην ενέργεια και βγήκε ο Σαρκοζί και τους είπε στοπ, έστειλε και γράμμα στην Επιτροπή και σταμάτησε η διαδικασία.
  Όμως θα σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα και θα σας πω στη συνέχεια τίνος είναι, τι εννοούσε η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της πραγματικά στρατηγική συμμαχία. Λέει λοιπόν στις 3 Φεβρουαρίου του 2004, παραμονές ουσιαστικά των εκλογών όπου έφυγε το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία: «Δε λέμε δηλαδή ότι θα βρούμε στρατηγικό επενδυτή, δε λέμε δηλαδή ότι θα πάμε σε στρατηγικό επενδυτή και management εκτός ελέγχου του δημοσίου. Άλλο στρατηγική συνεργασία κι άλλο στρατηγικός επενδυτής».
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Τι είναι αυτό που διαβάζετε κ. Σηφουνάκη; Γιατί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το έχω εδώ και σας το διαβάζω επί λέξει: «Αναζητούμε στρατηγικό επενδυτή»...
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Δηλαδή μπορείς να βρεις έναν εταίρο, παραδείγματος χάρη μία ιταλική  και να κάνεις στρατηγική συμμαχία, δεν είναι στρατηγικός επενδυτής να πας να δώσεις το 5% και το 7%.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Από που το διαβάζετε αυτό, τι είναι αυτό;
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Συμμαχία να κάνει το κράτος και να βρει και να κρατήσει το 34%. Το κράτος είναι αυτό που θα έχει βασικά το πάνω χέρι.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Τι διαβάζετε όμως δε μας λέτε τόση ώρα.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Είναι ο Γεώργιος Σουφλιάς.
Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Ο Γεώργιος Σουφλιάς; Κι εγώ θέλω να σας διαβάσω το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας λέει επί λέξει: «Αναζητούμε στρατηγικό επενδυτή στον ΟΤΕ με το κατάλληλο management».
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριοι, σας ευχαριστώ θερμά.
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Να είστε καλά.