Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

Για την έκθεση Art Kites στο Ευρωκοινοβούλιο

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
Πρόεδρος της Επιτροπής
Πολιτισμού, Παιδείας και Μ.Μ.Ε.
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από επτά χρόνια επιτυχημένης… πτήσης στον Αθηναϊκό ουρανό, οι Χ-ART-ΑΕΤΟΙ των καλλιτεχνών-συνεργατών των Αιθουσών Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ» αποφάσισαν να… πετάξουν στις Βρυξέλλες, στο κέντρο της Ενωμένης Ευρώπης.

Έτσι, η καθιερωμένη έκθεση των χαρταετών πραγματοποιείται φέτος στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Σηφουνάκη, Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βέλγιο.

Η έκθεση «ART KITES» άνοιξε τα φτερά της την προηγούμενη Δευτέρα (27/2) και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την επόμενη Παρασκευή (10/3).

Εικαστικές προτάσεις με θέμα το χαρταετό, με ανεξάντλητη ευρηματικότητα, γεμάτες χρώματα, ποίηση και πάθος, θα πλημμυρίσουν το Ευρωκοινοβούλιο, για να κάνουν γνωστούς και στις Βρυξέλλες τους έλληνες καλλιτέχνες . Στοιχεία της παράδοσής μας μέσα από ένα εμπεριστατωμένο κείμενο του λαογράφου μας Βασίλη Πλάτανου, που περιέχεται στον ελληνο-αγγλικό κατάλογο της έκθεσης, θα μιλήσουν στους Ευρωβουλευτές και σε όλους τους επισκέπτες για τα Σαρακοστιανά μας έθιμα και ιδιαίτερα για το πέταγμα του χαρταετού.

Τα 30 περίπου εκτιθέμενα έργα ποικίλων τεχνοτροπιών και υλικών δημιούργησαν οι καλλιτέχνες: Κ. Βαβλίτου, Κ. Βαρβάκη, Μ. Βερναρδάκη, Ε. Γαλάτη, Β. Γκιόκας Γ. Γκολφίνος, Ε. Γκόνου, Ε. Γράβαλου, Λ. Ζήκος, Μ. Καμχής, Α. Κουρμπούζου, Κ. Λαμπρόπουλος, Γ. Λασηθιωτάκης, Μ. Λεβεντάκου, Μ. Μαραβελάκη, Μ. Μαρουδή, Κ. Μουράτη, Κ. Μπομπός, Δ. Μυταράς, Α. Νασιούλα, Μ. Παντελιάς, Γ. Παπαγεωργίου, Ν. Παπασπύρου, Τ. Πατρασκίδης, Φ. Πατρικαλάκις, Ε. Παυλοπούλου, Α. Πετσάλη, Φ. Πεχλιβανίδης, Στάθης, Ν. Στεφάνου, Κ. Τσακιρίδη, Α. Φασιανός και Μ. Χάρος.

Η αφίσα του Art Kites