Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ΜΜΕ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Γραφείο Προέδρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες 2 Σεπτεμβρίου 2004

Δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα του Ντόπιγκ

Συνήλθε σήμερα στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Πολιτισμού υπό την προεδρία του Προέδρου κ. Νίκου Σηφουνάκη όπου οι αρμόδιοι Υπουργοί της Ολλανδικής Κυβέρνησης παρουσίασαν τις προτεραιότητες της Ολλανδικής Προεδρίας

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Πρόεδρος Ν. Σηφουνάκης εξέφρασε την ευχή η Ολλανδική Προεδρία να επιτύχει στην αποστολή της και εξέφρασε την διάθεση της Επιτροπής για συστηματική συνεργασία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που θα αποτελεί στο εξής για όλη τη διεθνή κοινότητα η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότεινε και έγινε αποδεκτό από το Σώμα η διοργάνωση ανοιχτής Δημόσιας ακρόασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα το Ντόπιγκ. Στην Δημόσια αυτή ακρόαση θα κληθούν να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους η ΔΟΕ, WADA , ειδικοί επιστήμονες, αθλητές, δημοσιογράφοι κ.α.. Η διαδικασία προβλέπετε ότι θα αρχίσει σύντομα.

Τέλος ο κ. Σηφουνάκης ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την αποδοχή της πρότασής του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμβολή αυτής της πρωτοβουλίας θα είναι μεγάλη και σημαντική για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.