Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

Έκθεση Παρίου Φωτός Αντίδωρον στις Βρυξέλλες

         

Βρυξέλλες, 1-07-2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΡΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ» ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2005, στο κτίριο Paul Henri Spaak , του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίου Φωτός Αντίδωρον» που διοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου και οι «Φίλοι της Πάρου» στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτού και Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ε.Κ. κ. Ν. Σηφουνάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ευρωβουλευτές κ.κ.Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ), Βαρβιτσιώτης, Γκλαβάκης και Χατζηδάκης (ΝΔ), Παπαδημούλης (Συνασπισμός), οι ελληνικές αρχές στις Βρυξέλλες, ανώτατοι υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και πάνω από 150 προσκεκλημένοι διαφόρων εθνικοτήτων.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Ν. Σηφουνάκης εξήρε την έκθεση που «μεταφέρει στις Βρυξέλλες, στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, το φως και την ομορφιά της Πάρου».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Παρίωνκ. Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε την ιστορική συμβολή της Πάρου στον πολιτισμό και αναφέρθηκε στην σύγχρονη Πάρο της πνευματικής δημιουργίας.

Στο τέλος της ομιλίας του, παρέδωσε στο Ευρωβουλευτή κ. Ν. Σηφουνάκη, ένα αγαλματίδιο από παριανό μάρμαρο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη κ Αριστείδη Βαριά, δωρεά της Πάρου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κα Ντ. Ρογκάν -Ηλιοπούλου, κριτικός τέχνης, στην παρέμβασή της έδωσε με απλά λόγια στους καλεσμένους τη «φιλοσοφία» της έκθεσης.

Ο κ. Βλάσης Σφυρόερας, Πρόεδρος των «Φίλων της Πάρου» στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε, τέλος, στην μοναδική Κυκλαδική φυσιογνωμία του νησιού, την αρχιτεκτονική του κληρονομιά και την πολιτιστική του ταυτότητα, σαν τα καθοριστικά στοιχεία έμπνευσης, πνευματικής δημιουργίας αλλά και ανάπτυξης του νησιού.

Στη δεξίωση που ακολούθησε, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα, αλλά και να απολαύσουν τα λευκά και κόκκινα κρασιά της Πάρου, για τα οποία οι «Φίλοι της Πάρου» είχαν φροντίσει…