Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Ξ‘ΞΞ‘Ξ¦ΞŸΞ‘Ξ‘ Ξ‘Ξ³ΟΞΏΟ„ΞΉΞΊΟŒ ΙατρΡίο Άγρας Λέσβου

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο

Θέμα: «Αγροτικό Ιατρείο ’γρας Λέσβου»

Η μεταβολή των διατάξεων με τις οποίες ορισμένα αγροτικά ιατρεία της υπαίθρου χαρακτηριζόταν ως «άγονα», επέφερε απροθυμία των νέων γιατρών να καλύψουν τις κενές θέσεις, όταν αυτές προκηρύσσονται. Αποτέλεσμα είναι, εξ’ αιτίας της έλλειψης κινήτρων, για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμένουν χωρίς αγροτικό γιατρό πολλά αγροτικά ιατρεία σε περιοχές της υπαίθρου, με ό,τι βεβαίως αυτό συνεπάγεται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το χωριό ’γρα, στο νησί της Λέσβου, όπου από το 2011, παραμένει κενή η θέση του αγροτικού γιατρού - μολονότι όπως πληροφορούμαι έχει προκηρυχτεί τρεις φορές. Επιβάλλεται το Υπουργείο σας να παρέμβει διεξοδικά στο πρόβλημα που δημιουργείται, ώστε και οι κάτοικοι της υπαίθρου και μάλιστα των παραμεθόριων ακριτικών νησιών, να απολαμβάνουν, έστω στοιχειωδώς, τις ίδιες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και να βιώνουν το ίδιο ενδιαφέρον από την Πολιτεία, με τους κατοίκους των πόλεων.

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτω την επιστολή που έλαβα από την επιτροπή πολιτών του χωριού της ’γρας, από την οποία, εκτός των άλλων, προκύπτει ότι η τοπική κοινωνία είναι πρόθυμη να παραχωρήσει κατοικία στον αγροτικό γιατρό, που θα επιλέξει το χωριό τους.

Παρακαλώ να εξετάσετε το δίκαιο αίτημα τους, ενημερώνοντάς με σχετικά.

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ