Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Αναφορά Ξ³ΞΉΞ± διακίνηση καυσίμων στο λιμάνι της Γέρας

 

  ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, 
              Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
                                                                    
                                                  ΑΝΑΦΟΡΑ
Αναστάτωση και ανησυχία επιφέρει στους κατοίκους του Διαμερίσματος Περάματος (Δ.Δ. του Δήμου Γέρας του Νομού Λέσβου) η απόφαση έγκρισης για να  εκφορτώνονται υγρά καύσιμα στο μικρό λιμάνι του Περάματος, στο εσωτερικό του κλειστού κόλπου Γέρας της νήσου Λέσβου, από την εταιρεία πετρελοϊδών ΕΛΟΝΟΙΛ και μάλιστα με θετική γνωμάτευση του Δήμου Γέρας.
Επισυνάπτω την από 16.10.07 κοινή απόφαση των Πολιτιστικών, Εξωραϊστικών και Οικολογικών Συλλόγων της περιοχής του Κόλπου Γέρας Λέσβου, στην οποία διατυπώνεται η αντίθεσή τους στην απόφαση του Δήμου και εκφράζονται βάσιμοι φόβοι για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και του ευαίσθητου οικοσυστήματος της θαλάσσιας και χερσαίας περιοχής.
Επικαλούμενοι μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι το σκεπτικό της υπ’ αριθ. 4633/1997 απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία απαγορεύεται η εγκατάσταση  και διακίνηση υγρών καυσίμων στον Κόλπο Γέρας, ζητούν απ τον Δήμο Γέρας να την λάβει σοβαρά υπόψη και να αναθεωρήσει την απόφασή του.  
Επιβάλλεται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας να μελετήσουν την όλη κατάσταση και  να λάβουν μέτρα ώστε να γίνουν σεβαστές από την Πολιτεία οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. να μην επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση υγρών καυσίμων εντός κατοικημένης περιοχής όπως είναι το Πέραμα Λέσβου, για να προστατεύσουν τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον απ τους κινδύνους που δημιουργεί μια τέτοια οχλούσα δραστηριότητα.