Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Ξ•ΟΟŽΟ„Ξ·ΟƒΞ· Ξ³ΞΉΞ± το κλΡίσιμο των καταστημάτων Ο΀Eshop

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Δεν είναι πολύς καιρός που ο Διοικητής του Ο.Τ.Ε. κλήθηκε να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (27/5/2008) και ερωτώμενος για την σκανδαλώδη αγορά της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και των καταστημάτων της, σημείωνε ότι από κοινού με τα καταστήματα ΟΤΕ shops τα έσοδα της Cosmote θα εκτοξευθούν στα ύψη.
Εσείς επίσης, επικροτήσατε την πολιτική αυτή με την τοποθέτηση σας στην ίδια αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και στην ολομέλεια.
Ήλθε όμως το πλήρωμα του χρόνου για να αποδειχθεί ότι η «κρατικοποίηση της ιδιωτικής εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»,  με το δυσβάσταχτο τίμημα αγοράς της – την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως σκάνδαλο – επιβεβαίωσε ότι λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του ΟΤΕ γενικότερα.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 εν μέσω των εορτών η διοίκηση του ΟΤΕ ανήγγειλε την απόφασης της να προχωρήσει στο κλείσιμο 122 εμπορικών καταστημάτων του - OTE shops - .
Ο στόχος είναι προφανής, με το κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων στοχεύετε να επιτύχετε τεχνητή αύξηση του τζίρου των καταστημάτων της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», προκειμένου να αποδειχθεί ως επωφελής η σκανδαλώδης αγορά.
Πέραν της απαξίωσης της πρωτογενούς περιουσίας των OTE shops με τη μείωση του κύκλου εργασιών αλλά και την ελλειπή εξυπηρέτηση πολιτών, θα οδηγηθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι που χειρίζονται και λειτουργούν επί σειρά ετών τα παραπάνω καταστήματα σε υποαπασχόληση ή μακριά από το αντικείμενο στο οποίο εκπαιδεύθηκαν και εργάστηκαν.
Για την απόφαση του κλεισίματος των καταστημάτων η συνδικαλιστική οργάνωση ΟΜΕ-ΟΤΕ σε καταγγελία της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κλείνετε ακόμα και καταστήματα τα οποία ανακαινίσθηκαν πρόσφατα και δαπανήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Επειδή σε παλαιότερη ερώτηση μας αποφύγατε να απαντήσετε επί της ουσίας της πολιτικής σας και απλώς μας κοινοποιήσατε την αναφορά της Γενικής Δ/νσης Νομικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ επανερχόμαστε, και
ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1) Ποιος σχεδιασμός και ποιο στρατηγικό σχέδιο επιβάλλει την πολιτική κλεισίματος των καταστημάτων ΟΤΕ shops;
2) Γιατί μονομερώς επιδιώκετε την ανάπτυξη των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ εις βάρος των καταστημάτων OTE shop;
3) Γιατί δεν αναπτύσσετε με τον ίδιο τρόπο τα καταστήματα OTE shop, όπως εκείνα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ;
4) Βάση ποιάς μελέτης χωροταξικής κατανομής των καταστημάτων του ομίλου του ΟΤΕ προχωράτε στο κλείσιμο των καταστημάτων OTE shop;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ