Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. 5% ... D.T.

 
«Την προηγούμενη Πέμπτη 11 Ιουνίου, σε δηλώσεις μου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχα τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω πώληση μετοχικού ποσοστού του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom.
Κατήγγειλα ότι με την πρόχειρη και πολλαπλώς ελεγκτέα συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου - Deutsche Telekom εκχωρήθηκε η διοίκηση του εθνικού οργανισμού της χώρας χωρίς να έχουν συμφωνηθεί μεταξύ άλλων, ποιοι οι στόχοι της σύμβασης.
Mε το 5%  επιπλέον που προτίθεται να εκχωρήσει η κυβέρνηση στη Deutsche Telekom, η τελευταία θα διαθέτει το 30% και το Ελληνικό Δημόσιο το 20%, και έτσι η Γερμανική εταιρεία θα ελέγχει πλήρως τον ΟΤΕ ακόμα και στη Γενική Συνέλευση.
Η κυβέρνηση εκποιεί επιπλέον ποσοστό αποκλειστικά για την εισροή εσόδων, αδιαφορώντας για τη στρατηγική σημασία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και του ρόλου του ΟΤΕ στον τομέα.
Μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η εικόνα μιας κυβέρνησης που αυτοαναιρείται, αφού ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε το Μάιο του 2008, κατά τη συζήτηση κύρωσης της σύμβασης Ελληνικού Δημοσίου – Deutsche Telekom για την πώληση του ΟΤΕ, πως δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της συμμετοχής της στον ΟΤΕ και πως σε κάθε περίπτωση για να γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτείτο νέα έγκριση από τη Βουλή.»