Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
2004-2007 Ευρωβουλευτής - Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Νίκος Σηφουνάκης εξελέγη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2004 και ένα μήνα μετά εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση στην οποία επανεξελέγη πανηγυρικά τον Φεβρουάριο του 2007 και την οποία διατήρησε ως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους οπότε, ύστερα από την επανεκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, παραιτήθηκε από τη θέση του στην Ευρωβουλή.

Εκτός από την θέση του προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού – που υπήρξε και η μόνη προεδρία που κατείχε η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Νίκος Σηφουνάκης διετέλεσε επίσης μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, μέλος της Αντιπροσωπείας στις Επιτροπές Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε. - Αρμενίας, Ε.Ε. -Αζερμπαϊτζάν και Ε.Ε. - Γεωργίας και αναπληρωματικό μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε. - Ρωσίας.

Από την πρώτη μέρα της εκλογής του μέχρι την παραίτησή του το φθινόπωρο του 2007, λόγω της εκλογής του στην Ελληνική Βουλή, ο Νίκος Σηφουνάκης ανέπτυξε πολύπλευρη και γόνιμη δραστηριότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιώντας παρεμβάσεις (κατάργηση υπερσύνδεσης) , υποβάλλοντας εκθέσεις (κατάργηση υπερσύνδεσης), και καταθέτοντας προτάσεις ψηφισμάτων (κατάργηση υπερσύνδεσης) και ερωτήσεις (κατάργηση υπερσύνδεσης), πολλές από τις οποίες είχαν ως αντικείμενο κρίσιμα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η δραστηριότητα του Νίκου Σηφουνάκη στην Ευρωβουλή (2004-2007) και τα θέματα που διαχειρίστηκε υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάζονται αναλυτικά στην Ενότητα ΕΡΓΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ / Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ αυτού του site.

Η Ιστοσελίδα του Νίκου Σηφουνάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.