Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

1986-1988
Γενικός Διευθυντής ΕΡΤ

Ο Νίκος Σηφουνάκης διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ από το 1986 έως το 1988.
Από τη θέση του αυτή:

  • Συνέβαλε στη διατήρηση και στην περαιτέρω βελτίωση της υψηλής ποιότητας των προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης και προώθησε την παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ για την ιστορία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.
  • Καθιέρωσε μέτρα ενίσχυσης του ελληνικού κινηματογράφου, με σημαντικές χρηματοδοτήσεις σε ταινίες σημαντικών δημιουργών (που προβλήθηκαν στην ΕΡΤ με τη μορφή μικρών τηλεοπτικών σειρών), καθώς και με την προώθηση του θεσμού των συμπαραγωγών.
  • Ρύθμισε – με ειδική συλλογική σύμβαση – το πλαίσιο των σχέσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τους δημιουργούς του χώρου της μουσικής (συνθέτες και στιχουργούς), και εξασφάλισε τη άριστη συνεργασία μαζί τους με πνεύμα σεβασμού στο πολιτιστικό τους έργο.
  • Είχε την ευθύνη του συντονισμού και της προώθησης μιας σειράς επίπονων διαδικασιών που οδήγησαν στη διαμόρφωση και στην καθιέρωση του «ενιαίου φορέα» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, της σημερινής ΕΡΤ Α.Ε. (η ίδρυση της οποίας έγινε με τη συνένωση της τότε ΕΡΤ1 με την τότε ΕΡΤ2), με νόμο που ψήφισε η Βουλή.
  • Τέλος, ως Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ, ίδρυσε τον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΑ στο Αιγαίο με έδρα τη Μυτιλήνη και στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αποκέντρωση των υπηρεσιών της ΕΡΑ στο νησιωτικό χώρο, καθώς και στην ενημέρωση και τη ψυχαγωγία των Αιγαιοπελαγιτών.