Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

1982-1986
Νομάρχης Λέσβου

Ο Νίκος Σηφουνάκης ανέλαβε Νομάρχης Λέσβου με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις σε έργα υποδομής και δρομολογήθηκαν έργα πολιτισμού που ανέδειξαν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία των οικισμών των νησιών του Νομού Λέσβου και της υπαίθρου.

Υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα οδοποιίας. Στη Λήμνο, αλλά και σε πολλές περιοχές της Λέσβου, η άσφαλτος στους δρόμους ήταν ακόμη υλικό πολυτελείας. Όλοι σχεδόν οι δρόμοι ήταν χωμάτινοι.

Την εποχή που ο Νίκος Σηφουνάκης θήτευσε στη Νομαρχία Λέσβου ανακαινίσθηκαν και διαμορφώθηκαν σε χώρους πολιτισμού βιομηχανικά κτίρια της Λέσβου, που αποτέλεσαν πόλους φιλοξενίας πολλών εκδηλώσεων, αλλά και θεματικών μουσείων.

Συμβάλλοντας στην διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθιέρωσε τη δημιουργία κεραμοσκεπών και προώθησε την συντήρηση των παλαιών λιθόστρωτων δρόμων και τη δημιουργία νέων πλακόστρωτων όπου ήταν δυνατό.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του στην αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και στη δημιουργία νέων λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων.

Για τη συμβολή του στη διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του νομού Λέσβου τιμήθηκε, το 1987, με το βραβείο Europa Nostra.